WIJ HETEN U WELKOM BIJ LAMMERS INSTALLATIE ENGINEERING 

MET AANDACHT EN ZORG STAAT U BIJ ONS ALS KLANT ALTIJD CENTRAAL +31 (0)33 2023645 of mobiel +31(0)6 18066074Koellast

Bepaal het maximale koelvermogen

Met het programma Vabi Elements Koellast maakt u een koellast berekening volgens de NEN 5067. De bepalingsmethode voor het koelvermogen in vertrekken en gebouwen. Voor een optimaal binnenklimaat in een gebouw is de temperatuur van cruciaal belang. Om een aangename temperatuur ook in de zomer te kunnen garanderen dient berekend te worden hoeveel de koellast in een gebouw bedraagt.

Eenvoudig, snel en overzichtelijk

Vabi Elements Koellast kan in een vroeg stadium van het ontwerpproces worden ingezet om snel een indicatie te krijgen van de benodigde koelcapaciteit. Hiernaast biedt het programma u ook de mogelijkheid om een gedetailleerde en nauwkeurige simulatie van het benodigde koelvermogen per uur te maken.

Optimaal inzicht in gebouwprestaties

De Vabi Elements Koellast software geeft u middels 3D visualisatie inzicht in de uurlijkse koellast van de individuele vertrekken en van het gebouw als geheel. Niet alleen de maximale koellast maar ook het tijdstip van optreden wordt bepaald. Het intelligente 3D geometrie model biedt u optimale controle, over beschaduwing van omliggende gebouwen, eigen geveldelen, overstekken en opstanden op het dak. De koellastberekening neemt de invloeden van interne warmtebelasting ten gevolge van personen, apparaten, verlichting, de externe warmtebelasting ten gevolge van zoninstraling en transmissie en accumulatie in de gebouwmassa mee in de berekening.

Beschaduwing simuleren

Het intelligente 3D geometrie model biedt u optimale controle, over beschaduwing van omliggende gebouwen, eigen geveldelen, overstekken en opstanden op het dak.

 

Hieronder een demonstratie